Elkészítés: A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy nagy tepsit sütőpapírral bélelek.
A porcukrot és a lisztet mély tálba szitálom, a marcipánmasszát nagylyukú reszelőn lereszelem. Érdemes a marcipánt előzetesen hűtőszekrényben tárolni, hidegen sokkal könnyebb vele dolgozni. Hozzámérem az őrölt mandulát, majd az egészet gyors mozdulatokkal elmorzsolom. Végül hozzáadom a kissé felvert tojásfehérjét, valamint a rumot. Az egészet tésztává formálom. Zsiradékra nincs szükség, a mandula és a marcipán olajtartalma bőven elegendő a süteményhez. A tésztát hosszú hengerré formálom, frissen tartó fóliába csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe helyezem pihenni.
A pihentetett tésztahengerből 35 kis szeletet vágok, amelyeket szabályos, nagyjából 4 cm hosszú, 1 cm széles kenyérré formálok.
A kis tésztákat az előkészített tepsire rakosgatom. Mindegyik tetejét éles késsel 3-4 vágással dekorálom. A tetejüket tojássárgájával vékonyan megkenem, jégcukorral megszórom. 15-18 perc alatt világosra sütöm. Rácson hűlni hagyom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre