Keress receptre vagy hozzávalóra

Marcipánburgonya

Hozzávalók

  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg aszalt füge
  • 0,2 dl konyak
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg tejpor
  • 2 ek méz
  • kakaópor

Elkészítés

    1. A mandulát forró vízbe mártjuk, a külső, vékony héját eltávolítjuk, majd finomra daráljuk. A felaprított fügét 1 órára a konyakba áztatjuk.
    2. Egy tálba szitáljuk a porcukrot és a tejport, majd hozzáadjuk a mézet, a mandulát és a fügéről leöntött konyakot. Alaposan összedolgozzuk, és szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük.
    3. A masszát 30 részre osztjuk, minden adagba egy darabka fügét nyomunk, és golyókat formázunk. Egyenként kakaóporba hempergetjük. 30 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin