Marcipánburgonya

Hozzávalók

  • 30 darabhoz:
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg aszalt füge
  • 0,2 dl konyak
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg tejpor
  • 2 ek méz
  • kakaópor

Elkészítés

    1.

    A mandulát mártsuk forró vízbe, a külső, vékony héját távolítsuk el, majd daráljuk finomra. A felaprított fügét áztassuk 1 órára a konyakba.

    2.

    Szitáljuk tálba a porcukrot és a tejport, majd adjuk hozzá a mézet, a mandulát és a fügéről leöntött konyakot. Alaposan dolgozzuk össze, és szobahőmérsékleten pihentessük 15 percig.

    3.

    A masszát osszuk 30 részre, nyomjunk minden adagba egy darabka fügét, és formázzunk golyókat. Egyenként hempergessük meg kakaóporban. Pihentessük 30 percig majd tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin