Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Marcipán

MME MME
2 5/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 kg cukrot 1,5 dl tejjel felforralunk, belefőzzük 10 dkg darált mandula és 30 dkg rétesliszt keverékét. (A tisztított mandulát darálás előtt könnyen meg lehet hámozni, ha 2 percig forró vízbe tesszük, majd a fellazult héjából két ujjunk közé szorítva ügyesen kispricceljük. Így zöld lesz a marcipán, héjas mandulával drapp.) Pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverünk 20 dkg vajat és kb. 1/2 mandula aromát. (Célszerű előbb legfeljebb 1/3 aromát belekeverni, majd még ízlés szerint adagolni hozzá.) Tálcát kibélelünk alufóliával, margarinnal vagy vajjal vékonyan bekenjük. Kiöntjük rá a masszát, elegyengetjük. Miután kihűlt és megszilárdult, deszkára kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, fel lehet vágni. A darabokból kis golyókat is lehet formálni, és porcukros kakaóban meghempergetni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss