Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Maradékból finomat! 2 recept sült csirkemellből

Legyen szó akár húsos, akár zöldséges fogásról, a megmaradt ízletes falatok felhasználásával sok időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg. Ezúttal két olyan receptet mutatunk, amelyet könnyen elkészíthetsz csirkemellből.

Alaprecept:

Zöldséges csirkenyárs

Hozzávalók (4 személyre):
2 gerezd fokhagyma
150 ml tej

bors
600 g csirkemellfilé
200 g koktélparadicsom
1 db cukkini
salátalevelek a tálaláshoz

1. Műanyag tálban összekeverjük a meghámozott, lereszelt fokhagymát a tejjel, továbbá egy kevés sóval és borssal. Az így kapott pácba tesszük a megtisztított, felkockázott csirkemellet, és lefedve a hűtőbe rakjuk 3-4 órára.

2. A húskockákat, a megmosott koktélparadicsomokat és a felkarikázott cukkinit felváltva húzzuk a vízbe áztatott fanyársakra. A nyársakat forró grillrácson vagy sütőben ropogósra sütjük. Végül elrendezzünk néhány salátalevelet tányérokon, és ráhelyezzük a nyársakat. Egy kevés morzsolt csemegekukoricával megszórva tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 45 perc + pácolás

A maradékból: Krémsajtos-majonézes csirkesaláta

Hozzávalók (4 személyre):
200 g tejszínes krémsajt
4 ek majonéz
citromlé

2 db alma
250 g maradék sült csirkekocka
1 db kígyóuborka
200 g koktélparadicsom
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika
150 g morzsolt csemegekukorica

1. A krémsajtot kikeverjük a majonézzel, egy kevés citromlével és sóval, majd beleforgatjuk a megmosott, kimagozott, felkockázott almát és a csirkekockákat.

2. Az uborkát és a koktélparadicsomokat megmossuk, majd feldaraboljuk őket a kimagozott paprikákkal együtt. A zöldségeket összeforgatjuk a kukoricával, végül a salátára halmozzuk az almás-csirkés keveréket. Rozskenyér illik hozzá.

Elkészítési idő: 35 perc

Fotó és recept: Csigó Zita

MARADÉKBÓL FINOMAT: KÉSZÍTS RAKOTT TÉSZTÁT A MEGMARADT BOLOGNAIBÓL >>> 

MARADÉKBÓL FINOMAT! ÍGY LESZ A KALÁCSBÓL KALÁCSPUDING >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin