Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ki ne dobd a maradékot! Sajtos palacsinta krumplipüréből

A maradékok felhasználásának sokféle módja van, most mutatunk egy egyszerű módszert a krumplipüré megmentésére. Például isteni sajtos palacsinta süthető belőle, íme!

Hozzávalók:

60 dkg maradék krumplipüré
7 dkg Frico Mimolette sajt 
2 ek aprított zöldhagyma (+ a díszítéshez)
1 db tojás
10 dkg búzaliszt
étolaj (a sütéshez)

tejföl (a tálaláshoz)

Elkészítés:

Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a krumplipürét, a lereszelt sajtot, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a liszt felét. Elosztjuk 12 adagra, és mindegyikből golyókat formázunk, majd kb. másfél cm vastag palacsintává lapítjuk.A maradék lisztben óvatosan megforgatjuk a palacsintákat.

Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat, majd a palacsinták mindkét oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész palacsintákat konyhai papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és azonnal megsózzuk.

A krumplis palacsintákat tejföllel tálaljuk, és egy kevés aprított zöldhagymával díszítjük.

Még több sajtos recept >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss