Hozzávalók:
60 dkg maradék krumplipüré
7 dkg Frico Mimolette sajt
2 ek aprított zöldhagyma (+ a díszítéshez)
1 db tojás
10 dkg búzaliszt
étolaj (a sütéshez)
só
tejföl (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a krumplipürét, a lereszelt sajtot, a felaprított zöldhagymát, a tojást és a liszt felét. Elosztjuk 12 adagra, és mindegyikből golyókat formázunk, majd kb. másfél cm vastag palacsintává lapítjuk.A maradék lisztben óvatosan megforgatjuk a palacsintákat.
Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékletre melegítjük az olajat, majd a palacsinták mindkét oldalát kb. 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész palacsintákat konyhai papírtörlővel bélelt tányérra tesszük, és azonnal megsózzuk.
A krumplis palacsintákat tejföllel tálaljuk, és egy kevés aprított zöldhagymával díszítjük.