Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Már egy hete nem eszem húst, szóval éljen a 40 napos böjt!

default user icon
MME
Összességében mondhatni elég jól bírom eddig a kiképzést. A 4. napon volt egy kisebb fejfájásom, ami egy enyhe szédüléssel is párosult. Ennek oka, hogy nem pótoltam a hússal elvont energiát, na meg a vízfogyasztásom sem volt megfelelő.

A probléma azzal kezdődött, hogy lépten-nyomon belebotlottam hol egy sonkás szendvicsbe, hol pedig egy hot dogba. Ez lehet, eddig is így volt, csupán csak nem volt annyira szembetűnő a dolog. Hogy miért? Mert akkor nem okozott problémát az olyan ételek fogyasztása, amiben valamilyen húsféle került. Nos, ekkor jött el az a pillanat, hogy inkább nem ettem. Ez persze a legrosszabb megoldás volt, így nem csoda, hogy pillanatok alatt legyengültem. Ezek után gyorsan újragondoltam az étkezéseim, és a rendszeresebb főzés mellett döntöttem. Nem egyszerű energiadús, ám mégis húsmentes kajákat beszerezni egyik pillanatról a másikra, főleg ha klasszikus kifőzdékkel, vagy büfékkel vagyunk körülbástyázva.

Ezért böjtölő sorstársaimnak csak azt tudom javasolni, hogy készítsenek, vagy vásároljanak előre padlizsánkrémet, körözöttet, különféle krémeket, zöldségeket, melyeket akár sülve is nyugodtan fogyaszthatunk, spenótot, ám a barnarizs és a különféle zöldköretek is életmentők lehetnek a zöldségfasírtokról és főzelékekről nem is beszélve. 

Reggelire ajánlom a rizskását, a hajdina, vagy köleskását gyümölccsel, vagy különféle magokkal feltuningolva. (mandula, diófélék, vörösáfonya, mazsola) Aki szereti az indiai konyhát, az most örülhet, hiszen ők nem igazán fogyasztanak húst, ellenben durván fűszereznek. Így állok most az én böjtömmel. 

Ha esetleg nektek is van valami jó receptetek, bevált étkezési szokásotok erre az időszakra, akkor írjátok meg, mert szívesen kipróbálnám.

BÖJT, NAGYBÖJT, HAMVAZÓSZERDA, MÉREGTELENÍTÉS >>>

HOGYAN KEZDJÜNK SPORTOLNI? - EZT TANÁCSOLJA A SZEMÉLYI EDZŐ >>>

ÉHES FÉRFI FELVÁGOTTAL ÁLMODIK, AVAGY VEGETÁRIÁNUS LETTEM 40 NAPRA >>>

MÁR A BÖJT ELSŐ NAPJÁN MEGKÍSÉRTETT A PÖRKÖLT >>> 

40 NAP BÖJT, AVAGY HÚSMENTES ÉTKEZÉS A MEGTISZTULÁS JEGYÉBEN – TE BEVÁLLALOD? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss