Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Már Budapesten is élvezhetjük a szegedi ízeket

2015. április közepén nyílt meg a Szegedi Halbisztró Kiskőrössy 2.0 étterem, Budapesten, a Jókai téren.

A névválasztásuk nem a véletlen műve. Szegedről érkeztek, hogy elhozzák a szegedi halászlét, amit több mint 30 éve folyamatosan készítenek a Tisza partjára ellátogató vendégeik örömére.
Szegedi csárdájuk (Kiskőrössy Halászcsárda, ami az egykori tulajdonosról Kőrössy Józsefről kapta a nevét) az 1900-as évek eleje óta működik, felhasználva a Csongrád megyében megtalálható kiváló minőségű hal-alapanyagot ételei elkészítéséhez.

Fővárosi vendégeik igényeire és Budapest gasztronómiai palettájának színesítésére gondolva elhatározták, hogy nyitnak egy bisztrót, ahol a Szegedről érkező halászlevet és egyéb halételeinket kínálják a főváros lakói és az ide látogatók kényeztetésére.
Amivel szolgálnak az nem más, mint a Szegeden már klasszikusnak számító túrós csusza, halpaprikás, haltepertő és egyéb kizárólag friss magyar halakból készült finomságok.

Talán a mai „trendi” világban egy kissé ódivatúak tűnhet az általuk nyújtott termékek palettája, de ők - nem fognak „óriási konyhai mutatványokat bemutatni” – a már sokak által megkedvelt és elvárt ízeket a jól bevált módszerrel elkészítve kínálják kedves vendégeik számára. A receptúra tehát ugyanaz, mint Szegeden, talán csak a tálalásban találnak majd eltérést a hozzánk betérők.
Ugyanazt a minőséget nyújtják egy modernebb környezetben, mint amit Szegeden megszokhattak tőlük.

Szeretettel várnak tehát mindenkit, legyen szegedi születésű, esetleg már betért hozzánk Szegeden, vagy vágyik az igazi autentikus magyar íz világra, hétfőtől vasárnapig 11:00 – 22:00 óra között.

Ezek is érdekelhetnek

Friss