Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Már a böjt első napján megkísértett a pörkölt

Már a böjt első napján megpróbálták szabotálni húsmentes étkezésem, köszönhetően egy amúgy nem rossz helyi kifőzdének. A kedd esti bőséges vacsorám után úgy gondoltam, a mai ebédemmel nem lesz gond, megoldom majd valami könnyű „éttermi” kajával. Ám, ez nem bizonyult túl jó döntésnek.

Itt egy újabb indok, hogy amikor csak időtök engedi, lássátok el magatokat házi koszttal a hétköznapokon is, hiszen akkor biztosan azt fogjátok enni, amit szerettek, arról nem beszélve, hogy sokszor olcsóbban is megússzátok.

A 40 napos böjtöm első 24 órájától még nem igazán vártam különösebb izgalmakat. A reggelimen sem kellett nagyon agyalnom, hiszem van egy rossz szokásom; nem szoktam reggelizni, csak kávézni, szóval, ahogyan az év többi napján, ma is az ebéd volt az első étkezésem. Pontosabban csak lett volna!

A kifőzde, aminek a kelkáposzta-főzelékére pályáztam, annak ellenére pakolta meg a kajám hússal és pörköltszafttal, hogy kifejezetten megkértem, nem kérek belőle! Jó, értem én, hogy ami jár, az jár, ám ez a végtelen jóindulat most hatalmas csalódást okozott, amikor az ebédlőasztalnál ülve feltéptem a kis ételhordóm dobozának a tetejét. Még jó, hogy az utolsó pillanatban valami isteni szikrának köszönhetően kiegészítettem a rendelésem egy tojáslevessel is, szóval éhen már biztosan nem maradok.

VILLÁMGYORS TOJÁSLEVES >>>

Nem lesz egyszerű kihúzni vacsoráig, de ahogy mondani szoktam, „mentem már haza nagyobb esőben”. Néhány évvel ezelőtt, amikor belevágtam egy komolyabb diétába, hetekig csak napi 1600 kalóriát vittem be, szóval ettől a kis malőrtől nem fogok depresszióba zuhanni. Nézegetem még egy picit a kedd esti vacsorámról készült fotómat, azzal biztosan jól lakok; gulyásleves, majd egy kis vajas pirítós kolbásszal és szalámival, némi zöldséggel kiegészítve. Jó étvágyat! Jah, nem!

Ti hogy álltok a böjttel? Osszátok meg velem tapasztalatokat az info@mindmegette.hu címen. Motiváljuk egymást, na meg az elkövetkezendő 40 napban az ebéd és vacsora tippek is jól jönnek. 

40 NAP BÖJT, AVAGY HÚSMENTES ÉTKEZÉS A MEGTISZTULÁS JEGYÉBEN – TE BEVÁLLALOD? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss