Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mangóval töltött csirkemell

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 nagy mangó
  • frissen őrölt bors
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál rózsabors
  • 3 dl főzőtejszín
  • A körethez:
  • 60 dkg aprószemű burgonya
  • 2 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A megmosott, leszárított csirkemelleket hegyes éles késsel felszúrjuk, sózzuk, borsozzuk. A mangót vékonyan meghámozzuk, és húsát levágjuk a magjáról. Az egyforma apróburgonyát megmossuk, majd sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

    Az előkészített csirkemelleket a mangóval megtöltjük, a töltőnyílást bambuszpálcával összetűzzük, az aprított kakukkfűvel, rozmaringgal ízesítjük. Végül forró serpenyőbe téve az olívaolaj on, fedővel lefedve, közepes tűzön mindkét oldalukat kb. 15 perc alatt megsütjük.

    Ha elkészült, kivesszük, melegen tartjuk, a visszamaradt zsiradékra tesszük a vajat, ha felolvadt, rámorzsoljuk a rózsaborsot, megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és a felére beforraljuk. Közben sóval ízesítjük.

    A körethez a főtt apróburgonyát a forró vajon átforgatjuk, majd tálaláskor tányérra tesszük, körbelocsoljuk a mártással, és belefektetjük a félbevágott töltött csirkemellet.

Megjegyzés

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balog Tamás

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin