Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangós csirke bulgurral

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkemellet bevagdossuk, az újhagymát felkarikázzuk.
  2. A mangócsatnit, a curryt és az őrölt köményt összekeverjük, hozzáadunk egy kis olívaolajat és megsózzuk. 
  3. A csirkemelleket megkenjük a mangós páccal úgy, hogy a bevagdosott részekbe is jusson bőven, majd sütésig félretesszük. 
  4. A hideg vízzel átöblített bulgurt egy tálba tesszük, felöntjük kétszer annyi forró vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a fahéjat és a babérlevelet. Lefedjük, és 20 percig pihenni hagyjuk. Amikor megpuhult, eltávolítjuk a fahéjat és a babérlevelet. 
  5. A bepácolt csirkemelleket felhevített olívaolajon közepes lángon készre sütjük. Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk az újhagymát, és megszórjuk cayenne borssal, majd hozzáadjuk a kész bulgurt, és összeforgatjuk.
  6. A mangós csirkemellet az aromás bulgurral tálaljuk, újahagymával díszítjük.

    CSIRKEMELL RECEPTEK: OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTELEK >>> 

    BULGUR, NEM CSAK KÖRETKÉNT - TÖBB TUCAT HASZNOS RECEPT >>> 

    A CSIRKE LEGJAVA: CSIRKEMELL ÉS CSIRKECOMB >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss