Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangókrémes kosárkák (liszt-, cukor- és tejmentes recept)

30 perc
egyszerű
költséges
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 15 dkg darált mandula
  • 2 ek útifűmaghéj
  • 2 db tojás (M-es)
  • 1 ek édesítő
  • A krémhez:
  • 12 dkg totu vagy túró
  • 1 db érett mangó (helyettesíthető naranccsal)
  • 1 db citrom leve
  • 1/2 db narancs leve
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 tk. négyszeres édesítő
  • 1 tk zselatin
  • A díszítéshez:
  • 1/2 db narancs (filézve)
  • 1/2 db gránátalma magjai

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 12 db szilikonos kosárkaformába elosztjuk, majd vizes kézzel a formákba igazítjuk. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig készre sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd a kifordítjuk a formákból.
  2. A totuhoz felforralunk kb. 1 liter vizet, megsózzuk, és beleöntünk 1 ek. almaecetet, majd a 4 tojásfehérjét, 1-2 percig kavargatva forraljuk, majd szűrőbe öntve leszűrjük.
  3. Turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt mangót, a citrusok levét és az édesítőt, majd hozzáöntjük a zselatint. Az egészet krémesre turmixoljuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krémmel megtöltjük a kosárkákat, a tetejüket gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés

Sajnos egyre több embert érint valamilyen ételallergia,- vagy intolerancia. Sokszor nem is kimutathatóan, de rejtetten mégis jelen van a szervezetünkben. Ezt a szuper egészséges desszertet bátran megehetik akár a lisztérzékenyek, cukorbetegek is. - Bodnár Éva

Ezek is érdekelhetnek

Friss