A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 12 db szilikonos kosárkaformába elosztjuk, majd vizes kézzel a formákba igazítjuk. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig készre sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd a kifordítjuk a formákból.
A totuhoz felforralunk kb. 1 liter vizet, megsózzuk, és beleöntünk 1 ek. almaecetet, majd a 4 tojásfehérjét, 1-2 percig kavargatva forraljuk, majd szűrőbe öntve leszűrjük.
Turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a meghámozott és feldarabolt mangót, a citrusok levét és az édesítőt, majd hozzáöntjük a zselatint. Az egészet krémesre turmixoljuk, 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krémmel megtöltjük a kosárkákat, a tetejüket gyümölcsökkel díszítjük.
Sajnos egyre több embert érint valamilyen ételallergia,- vagy intolerancia. Sokszor nem is kimutathatóan, de rejtetten mégis jelen van a szervezetünkben. Ezt a szuper egészséges desszertet bátran megehetik akár a lisztérzékenyek, cukorbetegek is. - Bodnár Éva
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!