Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangós ceviche (marinált halsaláta)

MME MME
5/5
45 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a citrusos marinádot – amiben majd *megfő* a halhúsunk. Ehhez frissen facsarunk lime és narancslevet, melyet szűrőn átszűrünk. Beleaprítjuk a chilipaprikát – ügyelve, hogy a magjait eltávolítsuk – hacsak nem vagyunk, nagyon bátrak - , illetve az aprított salottahagymát.

A friss tengeri halat kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és alaposan összeforgatjuk az előkészített citrusos marináddal – egy edényben lefóliázva a hűtőbe tesszük, hogy a citrusok elvégezzék dolgukat – azaz megfőzzék, megpuhítsák a halhúst.

Ezalatt felaprítjuk a többi hozzávalót: a friss fűszernövényeket és a pritaminpaprikát, a mangót pedig lehetőség szerint a hallal megegyező méretű kockákra vágjuk.

Kb. fél óra hűtés után összeállítjuk az ételünket (sokkal több időre nem szabad a halat a marinádban hagyni, mert ha sok ideig áll, rágós lesz a húsa) – mindent hozzávalót alaposan összeforgatunk egy nagy tálban, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hűsítő előételként fogyasztjuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek