Alaposan megmossuk a mángold leveleket, majd a levélnyeleket levagdossuk. De ne dobjuk ki, még szükség lesz rá!
A mángold levelet tetszőleges méretűre, formára tépkedjük, a nyeleket pedig vékonyra szeleteljük.
A lilahagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomot is megmossuk, kockázzuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és egészen apróra vágjuk.
Nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a lilahagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben kevergetjük néhányszor. Amikor a paradicsom levet engedett, a felvágott levélnyél darabokat is hozzákeverjük. Fedő alatt, alssú tűzön pároljuk. Közben időnként átkevergetjük.
Ha kezd szépen szósz állagra összeállni, hozzáadjuk a mángold megtépkedett levelét is, és további pár percig pároljuk, amíg a mángold összeesik.
Végül a szószhoz adjuk az előzőleg megmosott, megtépkedett friss bazsalikom leveleket is. Belekeverjük a tejszínt, és ismét felforraljuk. 1-2 perc forralás után levehetjük a tűzről.
A pennét a csomagoláson írtak szerint kifőzzük. Ízlés szerint meglocsoljuk a mángoldos paradicsomos szósszal. Reszelt sajttal kínáljuk.