Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mángoldos-paradicsomos penne

50 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. Alaposan megmossuk a mángold leveleket, majd a levélnyeleket levagdossuk. De ne dobjuk ki, még szükség lesz rá!
  2. A mángold levelet tetszőleges méretűre, formára tépkedjük, a nyeleket pedig vékonyra szeleteljük.
  3. A lilahagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A paradicsomot is megmossuk, kockázzuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk és egészen apróra vágjuk.
  4. Nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a lilahagymát és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Közben kevergetjük néhányszor. Amikor a paradicsom levet engedett, a felvágott levélnyél darabokat is hozzákeverjük. Fedő alatt, alssú tűzön pároljuk. Közben időnként átkevergetjük.
  5. Ha kezd szépen szósz állagra összeállni, hozzáadjuk a mángold megtépkedett levelét is, és további pár percig pároljuk, amíg a mángold összeesik.
  6. Végül a szószhoz adjuk az előzőleg megmosott, megtépkedett friss bazsalikom leveleket is. Belekeverjük a tejszínt, és ismét felforraljuk. 1-2 perc forralás után levehetjük a tűzről.
  7. A pennét a csomagoláson írtak szerint kifőzzük. Ízlés szerint meglocsoljuk a mángoldos paradicsomos szósszal. Reszelt sajttal kínáljuk.

Megjegyzés

Én nem reszelek rá sajtot, de ízlés szerint akár bele a szószba, akár az ételre tehetsz.
- ZefirAbdElNur

Ezek is érdekelhetnek

Friss