Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mángoldos harcsatekercs

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A harcsafilét megmossuk, citrommal meglocsoljuk, majd frissen őrölt borssal és sóval meghintjük. Rárakjuk egy papírtörlőre, ami leitatja a nedvességet.
  2. Közben 1 dl sós vízben, egy gerezd fokhagymával 1 percig pároljuk a mángoldleveleket, majd lecsepegtetjük, és rátesszük a harcsafilére. A mángoldlevelekre két csipetnyi vajat teszünk (a megmaradt vajat a sütésnél felhasználjuk), és feltekercseljük őket.
  3. A tekercseket hústűvel vagy fogpiszkálóval összetűzzük, és megforgatjuk őket a paprikás lisztben.
  4. Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vajat, és elősültjük a harcsánkat, úgy, hogy minden oldalát megpirítjuk kb. 10 perc alatt.
  5. Közben a sütőt bekapcsoljuk. A tejszínt egy tepsibe öntjük a tejszínt, és ráhelyezzük a halacskákat. A serpenyőbe, amiben a halat sütöttük, egy evőkanálnyi vizet öntünk, felforraljuk, és ráöntjük a halra.
  6. Lefóliázva sütőbe tesszük, a fólia alatt 10 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és további 2-3 percig pirítjuk. Petrezselymes újkrumpli és tárkonyos gombasaláta illik hozzá. 

Megjegyzés

Ajánlom figyelmetekbe ezt a halételt, mert könnyen elkészíthető és nagyon ízletes. Szerintem tengeri halfiléből is kipróbálható.
A mángold íze a spenóthoz hasonló, de annál erőteljesebb. A levelekből általában a spenóthoz hasonló főzeléket készítenek, a levélnyelek pedig a spárgához hasonlóan használhatók fel. Én elég gyakran használom, mert szeretem az üde zöld színét, és mindig van a kertemben, könnyen kihajt. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss