Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mángoldos csirkemell sült gombával és csicsókával

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket felszeleteljük, kiklopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A mángold közepén lévő kemény részét kivágjuk, és forró vízben 2-3 perc alatt előfőzzük (akkor jó, ha kellően formálható, de nem főtt szét).
  2. Mindegyik szelet húst egy mángoldlevélbe csomagoljuk, ráteszünk 1-2 szelet sajtot, majd mindegyiket feltekerjük, mint egy roládot. 4 ek olajjal kikenünk egy kisebb tepsit és a beletesszük a húsokat. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
  3. A maradék olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, majd hozzáadjuk a megtiszított és feldarabolt csicsókát és gombát, és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. 

Megjegyzés

Lehet a hússal sütni a zöldségeket, csak akkor a zöldség átveszi a hús ízét. Ha külön sütjük, két különböző ízvilág találkozik. - Hanzlzita

Ezek is érdekelhetnek

Friss