Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gyömbéres pirított zöldségek (subji, azaz zöldséges főétel)

Hozzávalók

  • 3 ek ghí ( vegán változatban kókuszzsír)
  • 1 db édeskömény
  • 1 fej brokkoli
  • 1 csokor mángold
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk édeskömény
  • 1/2 ek örölt koriander
  • 1 db gyömbér
  • 1 csipet kurkuma

Elkészítés

    1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és a rózsákat vág félbevágjuk - ha nagyon nagyok 3 vagy 4 részre. Az édesköményt megmossuk és darabokra vágjuk. A mangoldot leveleire szedjük, megmossuk és azt is kisebb darabokra vágjuk.
    2. A zsiradékot egy forró edénybe tesszük. Beledobjuk a római köményt és az édesköményt és összepirítjuk. Hozzáaduk a gyömbért, a koriandert , néhány percig és pirítjuk őket, majd beletesszük a kurkumát. Hozzáadjuk a zöldségeket, teszünk hozzá egy kis vizet, megkeverjük, és lefedjük úgy, hogy egy kis rés maradjon a fedő és az edény között. Néha megkeverjük, és addig pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak.
    3. Rizzsel, chapati kenyérrel, quinoával vagy bármilyen gabonával tálalhatjuk. A végén olívaolajjal vagy napraforgóolajjal meglocsoljuk.

      Indiai ételek >>> 

      Húsmentes ételek >>> 


     

Megjegyzés

Ezt a subjit gyakran készítem, és képes vagyok több nap egymás után is újra és újra megcsinálni. Imádom ezeknek a zöldségeknek az ízkombinációját és a látványát is:)

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin