Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mángoldfőzelék sajtos bundás kenyérrel

Hozzávalók

  • 35 dkg mángoldlevél
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 3 ek liszt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 8 szelet szikkadt kenyér
  • 3-4 db tojás
  • 5 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, kis parmezán vegyesen)
  • 10 dkg vaj
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés

    1. Megfuttatjuk a vajon a zúzott fokhagymát és az összevágott petrezselyem zöldjét, majd rádobjuk az összevágott zsenge mángoldot. Ha eresztett már egy kis levet, megszórjuk három evőkanál liszttel, kicsit megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük.
    2. Ha már megfőtt a zöldség, hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, összeforraljuk, közben keverjük, mert a benne lévő liszttől hamar leég. Utána az egészet vagy egy részét botmixerrel pépesítjük.
    3. Felverjük a tojásokat, sózzuk, hozzákeverjük a reszelt sajtokat. Belemártjuk a kenyérszeleteket, villával rányomkodjuk a sajtot, és bő, közepesen forró zsiradékban megsütjük.

      MÁNGOLD: HÁROM ZÖLDSÉG EGYBEN >>> 

Megjegyzés

Ha már nagyobbak a mángoldlevelek, akkor a középső vastag erüket ki kell vágni. Nem kell kidobni, a spárgához hasonlóan fel tudjuk használni ilyen-olyan ételekhez: főzhetünk belőle levest, párolás után összesüthetjük egy kis mártással, stb.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin