Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mángoldfőzelék sajtos bundás kenyérrel

egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mángoldfőzelék elkészítéséhez megfuttatjuk a vajon a zúzott fokhagymát és az összevágott petrezselyem zöldjét, majd rádobjuk az összevágott zsenge mángoldot. Ha eresztett már egy kis levet, megszórjuk három evőkanál liszttel, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük.
  2. Ha már megfőtt a zöldség, hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, összeforraljuk, közben keverjük, mert a benne lévő liszttől hamar leég. Utána az egészet vagy egy részét botmixerrel pépesítjük.
  3. Felverjük a tojásokat, sózzuk, hozzákeverjük a reszelt sajtokat. Belemártjuk a kenyérszeleteket, villával rányomkodjuk a sajtot, és bő, közepesen forró zsiradékban megsütjük. A főzelék mellé tálaljuk. 

Megjegyzés

Ha már nagyobbak a mángoldlevelek, akkor a középső vastag erüket ki kell vágni. Nem kell kidobni, a spárgához hasonlóan fel tudjuk használni ilyen-olyan ételekhez: főzhetünk belőle levest, párolás után összesüthetjük egy kis mártással, stb. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss