Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mangold tötike fehérboros-bazsalikomos paradicsomszószban

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 db nagy mangoldlevél
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg marha- sertés darálthús
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db chilipaprika
  • 1 db cseresznyepaprika
  • petrezselyemzöld
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • kakukkfű
  • ételízesítő
  • olívaolaj
  • tejföl
  • A szószhoz:
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagy paradicsom
  • 1 doboz (70 gr) sűrített paradicsom
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • őrölt fehérbors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 2 dl fehérbor
  • Valamint:
  • 6 db nagy újkrumpli
  • őrölt feketebors
  • petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A rizst félig megfőzöm. A mangoldleveleket előfőzöm (hogy könnyen tudjam hajtogatni). A krumplikat pucolás után kockára vágom, sós vízben megfőzöm. A hagymákat, a chili, a paradicsompaprikákat és a gombát aprítom.

Olajon a hagymákat dinsztelem, a darált húst megpörkölöm, hozzáadom a gombát is, fűszerezem. Beleteszem egy keverőtálba, hozzáadom a rizst, az aprított petrezselymet, ráütöm a tojást, jól összekeverem. Megtöltöm a mangoldleveleket, a széleket és a végeket felhajtom, fogpiszkálóval rögzítem.

A szószhoz az aprított hagymákat dinsztelem, hozzáadom az apróra darabolt paradicsomokat, chilit, petrezselymet és bazsalikomot, majd beleteszem a sűrített paradicsomot, fűszerezem, belerakom a tötikéket. Amikor már majdnem kész, beleöntöm a fehérbort.

Tálaláskor teszek a tányérra tötikét, szószt és krumplit. A tötikére kanalazok tejfölt, a krumplira hintek borsot, s vágok rá petrezselyemzöldet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss