Elkészítés: A zselédesszerthez 2 különböző zselét készítünk, ezeket fogjuk rétegezni. A zselatincsomag tartalmát megfelezzük, a lapokat 2 adagban hideg vízbe áztatjuk.
A hibiszkuszvirágot 3 dl forrásban lévő vízbe szórjuk, kb. 2 percig hagyjuk forrni, majd további 6-8 percig áztatjuk, majd leszűrjük. Az így kapott csodás, mélypiros-bordó teát 1 evőkanál cukorral édesítjük. A korábban hideg vízbe áztatott zselatinlapok felét kinyomkodjuk, és feloldjuk a meleg hibiszkuszteában.
Egy mangót meghámozunk, a magról lefejtjük a húst, és egy turmix segítségével lepürésítjük. Szükség esetén kevés cukorral édesítjük, és lime levet csurgatunk hozzá – ez utóbbi abban is segít, hogy a mangópüré ne barnuljon meg. A hideg vízbe áztatott második adag zselatint kinyomkodjuk, majd összekeverjük a mangópürével, enyhén összemelegítjük, de nem szabad forralni.
Tetszés szerint poharakba rétegezzük az így kapott zseléalapokat. Célszerű a mangót alulra önteni, mert sűrűbb, és kb. 1/4 órára hűtőbe tenni, hogy kicsit megszilárduljon, ekkor öntsük a tetejére a hibiszkuszzselé alapot, így biztosan nem fognak összekeveredni a rétegek.
Hűtőben kb. 2 óra dermedésre van szüksége. Frissítő, izgalmas, könnyen variálható desszert, ízesíthetjük, fűszerezhetjük, újév alkalmából esetleg tetszés szerinti alkoholos itallal bolondíthatjuk meg.