Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mangalicatarja gombás gerslirizottóval

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg csontos mangalica karaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl száraz habzóbor
  • 30 dkg gersli
  • 3 dl alaplé
  • 25 dkg erdei gombakeverék
  • parmezán
  • petrezselyem
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl tejszín

Elkészítés

    1. A zsíros karajt egy serpenyőben, zsiradék nélkül elősütjük, és sóval ízestítjük, majd egy tepsibe helyezzük és a sütőbe toljuk, ahol 180 fokon 15 percig sütjük.
    2. A rizottóhoz zsíron megpírítjuk a hagymát, felöntjük a habzóborral, majd amikor elpárolgott, hozzáöntjük a gerslit. Folyamatos kevergetés mellett felöntjük az alaplével, majd hagyjuk, hogy besűrűsödjön. 
    3. További 5-10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombakeveréket, a parmezánt, a tejszínt és a vajat. Sült tarjával és parmezánnal megszórva tálaljuk.

    NÉZD MEG A RECEPTET VIDEÓN >>> 

    TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS - 30 PERC ALATT! >>> 

    15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin