Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy gáztepsit sütőpapírral borítottam.
A leveles tésztát a hűtőszekrényből kivéve 10 percig pihentettem a konyhapulton. Keresztben kettévágtam. A munkafelületet meghintettem egy kevés liszttel, a tésztát erre helyeztem. A töltelék felét rákanalaztam úgy, hogy a szélein 2 cm-t üresen hagytam. Feltekertem.
Az előkészített tepsire helyeztem. A tészta másik felét megtöltöttem a maradék aszaltszilvás krémmel, ugyanúgy feltekertem.
Mindkét rudat megszurkáltam villával, majd a kissé felvert tojással vékonyan megkentem, végül mandulalapokkal szórtam meg.
Forró sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütöttem. Fátyolnyi vaníliás porcukorral meghintettem, langyosan szeleteltem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre