Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulával szórt rétes fűszeres aszalt szilvával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 14-15 szelet réteshez:
  • 1 csomag friss leveles tészta (275 gr)
  • 2 evőkanál liszt
  • 3,5 dl fűszeres aszaltszilva-töltelék naranccsal
  • 1 evőkanál szeletelt mandula
  • 1 db kisméretű tojás
  • A tálaláshoz:
  • vaníliával kevert porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy gáztepsit sütőpapírral borítottam.

A leveles tésztát a hűtőszekrényből kivéve 10 percig pihentettem a konyhapulton. Keresztben kettévágtam. A munkafelületet meghintettem egy kevés liszttel, a tésztát erre helyeztem. A töltelék felét rákanalaztam úgy, hogy a szélein 2 cm-t üresen hagytam. Feltekertem.
Az előkészített tepsire helyeztem. A tészta másik felét megtöltöttem a maradék aszaltszilvás krémmel, ugyanúgy feltekertem.

Mindkét rudat megszurkáltam villával, majd a kissé felvert tojással vékonyan megkentem, végül mandulalapokkal szórtam meg.

Forró sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütöttem. Fátyolnyi vaníliás porcukorral meghintettem, langyosan szeleteltem.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss