A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül-belül besózzuk és félretesszük.
A zsemléket felkockázzuk, beletesszük egy tálba a felaprított mandulával, a mazsolával, a tojással, a tejjel és a vaj felével. Alaposan összedolgozzuk az egészet.
A csirke hasüregét megtöltjük a mandulás keverékkel, majd fehér cérnával összevarrjuk a nyílást. A megmaradt vajjal megkenegetjük, tepsibe tesszük, befedjük alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
50 percig sütjük, majd levesszük a fóliát. A csirkét ropogósra pirítjuk, ha szükséges, meglocsoljuk egy kevés vízzel. Sült burgonyával, forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre