Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulatejes panna cotta sóskaramell-krémmel

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zselatint kevés vízzel felmelegítjük, majd visszahűtjük. A tejszínt és a tejet összekeverjük, elkezdjük melegíteni, de nem forraljuk, majd hozzáöntjük a zselatint és jól összekeverjük.
  2. Poharakba töltjük és hűtőbe tesszük dermedni (legjobb, ha egy éjszakán át hagyjuk állni).
  3. A karamellkrémhez felforraljuk a tejszínt a sóval, majd beletördeljük a karamellát, és addig kevergetjük, amíg sima állagot nem kapunk.
  4. Ha kihűlt, vékony rétegben a pudingra töltjük és a tetejére amaretti kekszet morzsolunk.

Megjegyzés

Az egyik kedven desszertem a panna cotta, könnyű elkészíteni, és nagyon sokféleképpen ízesíthető. Az alap tej, tejszín és a zselatin. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss