Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás tejberizs

default user icon

Hozzávalók

  • 4 dkg vaj
  • 10 dkg kerek szemű rizs (rizottórizs)
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 5 dl mandulatej
  • 1 db vaníliarúd
  • 1,5 dl habtejszín
  • őrölt fahéj
  • egész mandulaszemek

Elkészítés

    1. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a rizst, elkeverjük. Meghintjük a cukorral, és hagyjuk ráolvadni. Akkor jó, ha az egész kissé ragacsossá válik.
    2. Felöntjük a kétféle tejjel, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is. Meghintjük 1 csipet sóval, felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és kevergetve addig főzzük, míg a rizs megpuhul, és az összes tejet magába szívja. A tűzről levesszük, és hagyjuk kihűlni.
    3. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és a langyos tejberizshez forgatjuk. A poharakba kanalazzuk, meghintjük egy kevés fahéjjal, és néhány szem mandulával díszítjük.

    12+1 MENNYEI TEJBERIZS RECEPT - TALÁLD MEG A KEDVENCED! >>>

    10+1 GYORSAN ÉS EGYSZERŰEN ELKÉSZÍTHETŐ DESSZERT >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin