Elkészítés: A tésztához az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, a tojássárgáját és egy csipet sót. Alaposan összekeverjük, majd az élesztős tejet is beledolgozzuk. Akkor jó a tészta, ha szép fényes, és elválik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A töltelékhez a szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A babapiskótát morzsásra törjük. A szóráshoz a lágy vajat összemorzsoljuk a liszttel, a barna cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a mandulával.
Kivajazunk egy kb. 28 cm átmérőjű tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
A tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. A tésztára terítjük a babapiskótát, majd kirakjuk a szilvákkal, rászórjuk a lisztes vajat, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha túlzottan barnulna, letakarjuk alufóliával.
A kész tortát hűlni hagyjuk, majd egy-egy kanál tejszínhabbal és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre