A beáztatott, majd a barna héjától megtisztított mandulát a porcukor fokozatos hozzáadásával ledaráljuk.
A lisztből, a vaníliás cukorból, a vajból, a mandulaőrleményből, a tojásból és a likőrből 5 perc alatt tésztát gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe simítjuk. A tetejét mandulaszeleteket díszítjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (a felénél csökkentjük a hőfokot). A formában hagyjuk kihűlni, másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
A csonthéjtól megtisztított mandula belső, vékony barna héját könnyen eltávolíthatjuk, ha forró vízben blansírozzuk, hegyes végét lecsípjük, alulról kissé megnyomva a fehér mag könnyen eltávolítható. Vásárolhatunk héjas, és már tísztított mandulát. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!