Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás sütemény

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A tojások sárgáját fehéredésig keverjük. Egy tojás fehérjét 22 dkg cukorral felverünk, majd amikor már kemény, belekeverjük a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a citromhéjat és az apróra vágott mandulát, majd egy kisebb tepsibe öntjük. Langyos sütőben egy fél óráig sütjük. Közben elkészítjük a tetejét. A tizenöt deka cukorból és négy evőkanál vízből szirupot főzünk. Három tojásfehérjéből kemény habot verünk, összekeverjük a kihűlt sziruppal. A süteményre öntjük, és visszatesszük a langyos sütőbe. Amikor a teteje már aranybarna, kiveszzük és felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss