A szétválasztott tojások fehérjét a cukor felével keményre felverjük. A tojássárgájákat a maradék cukorral krémesre keverjük. A mandulát elvegyítjük a liszttel, majd a tojáshabbal váltogatva, két részletben a tojáskrémbe forgatjuk.
Vékonyan kivajazunk egy 28 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőt (pl. Fissler). Beletöltjük a tésztamasszát, megfelelő méretű fedővel letakarjuk, majd a közepesnél alacsonyabb hőfokon, a tűzhelyen sütjük 20-30 percig. Végül a serpenyőt levesszük a tűzről, és a tésztát fedő nélkül pihentetjük 10 percig.
Az egyik narancsot megmossuk, megtöröljük, majd a sárga héját julienne hámozóval vékony csíkokban lehúzzuk. Ezután az összes narancsról levágjuk a fehér héjat, és a gerezdeket kifilézzük.
A vaníliarudat felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A cukrot egy nyeles lábasban világosra karamellizáljuk a likőrrel, a narancshéjcsíkokkal, az 1 ek vajjal és a fele narancslével együtt. Hozzáadjuk a maradék narancslét, valamint a kikapart vaníliavelőt, és az edényt levesszük a tűzről.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a mézeskalácsfűszerrel együtt keményre felverjük. A tésztát óvatosan egy rácsra vagy süteményestálra csúsztatjuk. (Nem borítjuk!) Még melegen kirakjuk a narancsfilével, majd megöntözzük a likőrös karamellel. A tejszínhabot külön kínáljuk hozzá.