Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, a tésztát legalább egy órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Egy tortaformában egyenletesen eloszlatjuk.A cukrot, a vajat és a tojást összekeverjük, rákenjük a tortaformában szétterített tésztára. A sárgabarackokat megmossuk, elfelezzük; ha befőtt, leszűrjük. A barackot egyenletesen elosztjuk, belenyomkodjuk a krémbe, majd az egészet megszorjuk darált vagy apróra vágott mandulával. Sütőben 10 percig 280°C-on, majd 40 percig 200°C-on sütjük. Nem sokkal a sütés befejezése előtt mézzel megkenjük a süteményt, majd mikor a méz karamellszínü lesz, kivesszük a sütőből. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre