Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás sült sajt ribizlipürével

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 doboz camembert sajt (á 12,5 dkg)
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg mandulaforgács
  • A sütéshez:
  • bőven olaj
  • A ribizlipüréhez:
  • 40 dkg ribizli
  • 1 dl rozé bor
  • 4 dkg cukor
  • 3 levél bazsalikom

Elkészítés

Előkészítés: A ribizlit megmossuk, és a szemeket egy villa segítségével lehúzzuk a szárakról (tál felett dolgozzunk!). A sajtokat kettévágjuk.

Elkészítés: A ribizli felét a borral, a cukorral és a bazsalikomlevelekkel 2 dl vízben 15 percen át főzzük. A megfőtt ribizlit átpasszírozzuk. A kapott pürét visszatesszük főni, és beleszórjuk a megmaradt bogyókat. Egyszer felforraljuk, majd félretesszük. A tojást jól felverjük a tejjel. A sajtszeleteket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és szépen formázzuk. Amikor kész, visszatesszük a tojásba, majd a szeletelt mandulába, és azt óvatosan rányomkodjuk. 10 percre a hűtőbe betesszük. Felforrósítjuk az olajat (ne égessen), és a sajtok mindkét oldalát pirosra sütjük benne. Amikor elkészült, szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. A tányérra tesszük az ízlésünknek megfelelő köretet (párolt rizs, burgonyapüré) vagy kedvünk szerinti salátát, mellé a sajtszeleteket, és forrón a ribizlipürét.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag (köret nélkül): 357 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss