Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás-rumos süti

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor (ez ízlés szerint lehet kicsit kevesebb is)
  • 10 evőkanál forró tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag rumaroma
  • mandulaaroma (zöld)
  • 5-6 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkk tortabevonó
  • 2-3 evőkanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a tejet és a vaníliás cukrot egy tálban jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a kakaóport és a rumaromát. Egy tepsibe vagy tálcára szétterítjük, és a tetejét megkenjük a lekvárral.

    Ezután a másik adag masszához hozzáadjuk a mandulaaromát, jól eldolgozzuk, hogy mindenütt egyformán zöldre színezze. Itt a mandulaaroma kettős szerepet kap, isteni marcipán íze lesz tőle a sütinknek, ráadásul zöldre színezi, amitől jól is néz ki. Ezt ráterítjük a baracklekvárral már megkent alsó rétegre. Célszerű kis adagokban a tenyerünkben lapítani és úgy rátenni, mert a lekváron csúszkálni fog.

    Végül a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, ha kell, étolajjal lazítjuk, és a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakát pihentetjük hűvös helyen. Kis szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Ha épp nincs otthon mandulaaroma, akkor készíthetjük Amaretto likőrrel is. Ebből 2-3 evőkanálnyi elég, ettől szép halvány krémszínű lesz.

Dodoanya
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

solya66
Tényleg isteni finom, jó tömény, de eteti magát. Nálunk soha nem ér meg egyben hosszú időt.

Hasonló Receptek

Magazin