Elkészítés: A darált kekszet, a margarint, a porcukrot, a tejet és a vaníliás cukrot egy tálban jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a kakaóport és a rumaromát. Egy tepsibe vagy tálcára szétterítjük, és a tetejét megkenjük a lekvárral.
Ezután a másik adag masszához hozzáadjuk a mandulaaromát, jól eldolgozzuk, hogy mindenütt egyformán zöldre színezze. Itt a mandulaaroma kettős szerepet kap, isteni marcipán íze lesz tőle a sütinknek, ráadásul zöldre színezi, amitől jól is néz ki. Ezt ráterítjük a baracklekvárral már megkent alsó rétegre. Célszerű kis adagokban a tenyerünkben lapítani és úgy rátenni, mert a lekváron csúszkálni fog.
Végül a tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, ha kell, étolajjal lazítjuk, és a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakát pihentetjük hűvös helyen. Kis szeletekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre