Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás ropogós vaníliafagyival

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg mandulaforgács
  • 2 barack
  • 2 nektarin
  • 2 nagy szilva
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál bor (vagy narancslé)
  • fél teáskanál fahéjpor
  • 50 dkg vaníliafagylalt

Elkészítés

    Előkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kikenjük olajjal.
    Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot. A mandulaforgácsból két evőkanállal félreteszünk, a többit a habba forgatjuk. A masszát a tepsire kenjük, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük, amíg a mandula megpirul. Közben ötpercenként óvatosan megforgatjuk – legjobb egy teflonbevonatú lapáttal. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Nagyobb darabokra tördeljük. Felkapcsolunk 200 fokra (gázsütő 3. fokozat). A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, ha kell meghámozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. A gyümölcsöket tűzálló tálba tesszük, összekeverjük a barna cukorral, a mézzel, a borral és a fahéjjal. Alufóliával alaposan befedjük a tálat, és a sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Kissé kihűtjük. A gyümölcsöket desszertes kehelybe szedjük, ráhalmozzuk a fagylaltot és a mandulás darabokat. Megszórjuk a félretett mandulaforgáccsal, és kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 600 kcal
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin