Keress receptre vagy hozzávalóra

Mandulás-ribizlis keksz

default user icon

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 db citrom
  • 1 tk só
  • 23 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg ribizli

Elkészítés

    1. A vajat a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a tojást, a vaníliavelőt, a citrom lereszelt héját, a sót, a lisztet és a sütőport. Végül fakanállal beleforgatjuk a mandulát és a ribizlit.
    2. Hosszában a tésztát egy kb. 60 cm-es folpack darabrahalmozzuk. Ráhajtjuk a széleket, közben egyenletesrenyomkodjuk a tésztát, majdelkötjük a fólia egyik végét. Az így kapott, kb. 5 cm átmérőjű rudat meghengergetjük, szorosan elkötjük a másik végét is, és a mélyhűtőbe tesszük.
    3. Ha megfagyott, kivesszük, 10 percighagyjuk szobahőmérsékleten felengedni, majd kibontjuk, és1 cm vastagonfelkarikázzuk. A szeleteket elrendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben (egymástól távol, mert meg fognak nőni!), és kb. 10 perc alatt világos színűre sütjük a 160 fokra előmelegített sütőben.

Megjegyzés

Jól záródó csatos üvegben vagy fémdobozban néhány napig eláll. A ribizli lehet fagyasztott is.

Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert amíg forró, addig nagyon törékeny!

Fotó és recept: Basa Veronika

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin