Elkészítés: A töltelékhez a mandulát a cukorral, a citromhéjjal és a fűszerekkel összekeverem, hozzáadom a vanília kivonatot, majd annyi hideg vizet keverek hozzá, hogy sűrű, krémes masszát kapjak.
A réteslapokat egy tiszta konyharuhára fektetem, majd 2 részre osztom. 4 réteslapot helyezek egymásra úgy, hogy mindegyiket megkenem dióolajjal. Az így előkészített, egymásra fektetett 4 lapot kb. 6 cm széles, a réteslap hosszúságával megegyező csíkokra vágom, a széleken kb. 1 cm-es keretet megkenek vékonyan olajjal, hogy a hajtogatás mentén jól összezáródjon a kis csomag. Minden vízszintesen elterülő csík bal alsó sarkába kb. 1 púpozott teáskanálnyi mandulás tölteléket teszek, majd háromszöggé hajtogatom úgy, hogy a töltelékkel borított bal sarkot egy képzeletbeli négyzet alsó felének tekintem. Ezt a háromszöget hajtom fel, mintegy lezárva a tölteléket, majd ismét lefelé, egészen addig, amíg tart a rétescsík. A félretett 4 lappal ugyanígy járok el: mindegyiket megkenem olajjal, egymásra fektetem, felcsíkozom, olajozom, töltöm, hajtogatom.
A kész réteseket sütőpapírral borított sütőlemezre helyezem, 190 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világos pirosra sütöm. Még forrón vaníliával kevert porcukorral meghintem.
Ha nem kerül azonnal tálalásra, akkor nem cukrozom meg a tetejüket, rácson hagyom hűlni őket, majd jól záródó dobozba helyezem a már hideg duci háromszögeket. Tálalás előtt 2-3 perc alatt sütőben átforrósítom, így visszanyerik ropogós állagukat, csak ezt követően hintem meg porcukorral.