Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás pisztráng

60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halat megtisztítjuk, citrommal bedörzsöljük, sütés előtt 10-15 perccel sózzuk, majd zsemlyemorzsában /ha van, kevés darált mandulatát is tehetünk bele/ megforgatjuk.

A jól felforrósított serpenyőbe beletesszük a vajat és az olajat, amit ismét jól felforrósítunk. Ebben sütjük meg először a mandulát, majd a készre főzött, negyedelt és leszárított burgonyát. Végül a jó forró vajas-olajos keverékben sütjük meg a hal mindkét oldalát /ez kb. 7-8, és a másik oldalon 5-6 perc/.

Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss