Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás pisztráng

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db 20-22 dkg-os pisztráng
  • 10 dkg héjazott mandula
  • 2-3 evőkanál vaj
  • 2-3 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa
  • darált mandula
  • 1 nagyobb citrom
  • petrezselyem
  • 1-1,5 kg burgonya

Elkészítés

    Elkészítés: A halat megtisztítjuk, citrommal bedörzsöljük, sütés előtt 10-15 perccel sózzuk, majd zsemlyemorzsában /ha van, kevés darált mandulatát is tehetünk bele/ megforgatjuk.

    A jól felforrósított serpenyőbe beletesszük a vajat és az olajat, amit ismét jól felforrósítunk. Ebben sütjük meg először a mandulát, majd a készre főzött, negyedelt és leszárított burgonyát. Végül a jó forró vajas-olajos keverékben sütjük meg a hal mindkét oldalát /ez kb. 7-8, és a másik oldalon 5-6 perc/.

    Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin