Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba szitálom, hozzáadom a 6 dkg porcukrot, csipet sót. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját 1 evőkanál tejszínnel alaposan elkeverem, a fehérjét félreteszem.
A hideg vajat apró kockákra vágva a lisztes keverékhez adom, gyors mozdulatokkal elmorzsolom. Ha már morzsára hasonlít a tészta, hozzáadom a tejszínnel elkevert tojássárgáját, tésztává dolgozom.
Frissen tartó fóliába csomagolva 30 percet pihentetem a hűtőszekrényben.
A töltelékhez a mogyorót 10 dkg cukorral, a kardamommal és a citromhéjjal alaposan elkeverem. Hozzáadom a tejet, a tejszínt és a rumot. Sűrű krém lesz az eredmény.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. A tepsit sütőpapírral kibélelem.
A tésztát kettévágom. Az egyik tésztadarabot akkorára nyújtom, hogy kényelmesen kibélelhessem vele a tepsit a peremein is. Villával enyhén megszurkálom. Ráhalmozom, majd egyenletesen elosztom rajta a mogyorós tölteléket. A tetejét meghintem a szeletelt mandulával, amiből 15 szép szeletet félreteszek. A másik tésztalevelet is kinyújtom, befedem vele a pitét. A lelógó részeket ismét összegyúrom, és 2 cm átmérőjű kiszúróformával 15 egyforma virágot szaggatok belőle. A félretett tojásfehérjével megkenem a pite tetejét, villával ezt is néhány helyen megszurkálom, hogy a sütés közben keletkező gőzök könnyedén elillanhassanak, a tészta pedig ne púposodjon fel. A 15 kiszúrt virágot egyenletesen elosztom a tészta tetején, ezeket is megkenem tojásfehérjével. Mindegyik közepére egy-egy mandulaszeletet biggyesztek.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütöm. Még melegen meghintem vaníliás porcukorral, de csak langyosan szeletelem.