Mandulás-mézes zabkeksz

Hozzávalók

  • 30 darabhoz:
  • 15 dkg darált mandula
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 6 dkg méz
  • 1 dl olaj

Elkészítés

    1.

    A darált mandulát összekeverjük a zabpehellyel és a teljes kiőrlésű liszttel. Hozzáadunk egy csipet sót, majd belekeverjük a mézet és az olajat.

    2.

    A masszából kis golyókat formázunk, majd összelapítjuk őket, és sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. 165 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Mandula helyett dióval és mogyoróval is ugyanolyan finom, de igazán különleges lesz a kekszünk, ha mindháromból teszünk bele 5 dekát!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Edina 6 hónappal ezelőtt
Tisztelt Szerkeszto, Ugyan nem ez a vilag legfontosabb hozzaszolasa, de engedje meg, hogy kijavitsam az On megjegyzeset: a mandula, dio es mogyoro szimplan csak hejas gyumolcsok es nem csonthejasok (ide a szilva, meggy, kajszi, stb. tartoznak). Udvozlettel Egon

Hasonló Receptek

Magazin