Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás meggylekvár

default user icon

Hozzávalók

  • 1,3 kg meggy
  • 5 ek citromlé
  • 5 ek meggypálinka
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 csomag citromsav
  • 50 dkg befőzőcukor (2:1)

Elkészítés

    1. A meggyet megmossuk, leszárazzuk, kimagozzuk. Kimérünk belőle 1 kg-ot. Lábasba tesszük a citromlével, a pálinkával, a mandulával, a citromsavval és a 2:1 befőzőcukorral együtt. Kevergetve, nagy lángon felforraljuk, majd 3 percig főzzük.
    2. Lekanalazzuk a keletkező habot. Sterilizált befőttesüvegekbe adagoljuk, gondosan lezárjuk, mindet fejjel lefelé állítjuk 5 percre. Végül megfordítjuk az üvegeket, és hagyjuk teljesen kihűlni. 

    CITROMOS NARANCSLEKVÁR>>> 

    ÁFONYALEKVÁR MIKRÓBAN>>> 

    SZILVALEKVÁR VAJJAL>>> 

Megjegyzés

3 db 300 ml-es üveghez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin