Elkészítés: Összedolgozzuk a lisztet, 15 dkg cukrot, a vajat, a tojást és a sót, majd 2 órát pihentetjük a hűtőben. Meghámozzuk, negyedeljük az almát, eltávolítjuk a magházát, felszeleteljük, és 10 dkg cukorral, a citromlével, fahéjjal, mazsolával, kevéske vízzel 10 percig pároljuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tészta kétharmad részével kibélelünk egy 26 centis tortaformát, megszurkáljuk villával és alulról a második sínen elősütjük 10-12 percig. Rászórjuk a darált mandulát, ráöntjük a tölteléket, befedjük a maradék tésztával, és kb. 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre