Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás mártogatós

MME MME
4.3/5
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1-1 csokor friss oregánó és bazsalikom (vagy 1-1 teáskanál szárított)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg mandulaforgács
  • 2 evőkanál tej
  • 20 dkg krém sajt
  • A mártogatáshoz:
  • répa, uborka, paradicsom stb.

Elkészítés

Előkészítés: Az oregánót és a bazsalikomot leöblítjük, leveleit lecsipkedjük, és apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.

Elkészítés: A mandulaforgácsot zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, hagyjuk kihűlni. A tejet a krémsajttal simára keverjük (ha nem elég lágy, adjunk hozzá még tejet). Az oregánóval, a bazsalikommal, a fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a mandulaforgácsot. A mártogatóshoz a zöldségeket megmossuk, vékony rudakra, karikákra vágjuk. A krémbe mártva, kevés kenyérrel fogyasztjuk. Különböző fajtájú sajtkockákat is mártogathatunk!

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 302 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss