Elkészítés: 1. A lisztet összeszitálom a vaníliás pudingporral és a tejporral. A hozzávalókat - a vaj kivételével - a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe teszem. A dagasztás-kelesztés programot választom, a dagasztás utolsó 10 percében hozzáadom az olvasztott vajat is.
2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrom. 10 db kb. 10 dkg-os labdára osztom, és letakarva 10 percet kelesztem.
3. A tésztagolyókat ovális lappá nyújtom, ráteszek 3 db aszalt szilvát és egy vékonyra sodort marcipánrudat. Keskenyebb részénél fogva feltekerem úgy, hogy a tészta vége alul maradjon. Megkenem tojásfehérjével, hogy véletlen se nyíljon szét. Sarkait összecsípem és alányomom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem. Letakarva 45 percig kelesztem.
4. Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra. Egy tojást villával lazán felverek, és lekenem vele a tésztákat. Mandulapelyhet, jégcukrot szórok a tetejükre. Előmelegített 180 fokos sütőben légkeverés mellett kb. 15 perc alatt készre sütöm.