Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-málnás szelet

default user icon
MiA
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 24x20 cm-es formát.

Elkészítjük a mandulás masszát: 6 dkg vajat, 5,5 dkg cukrot, 1 teáskanál vanília aromát, a mandulát és a tejet egy főzőedényben addig melegítjük, amíg a vaj el nem olvad. Sűrűn kevergessük!

A tésztához a maradék vajat, cukrot és vanília aromát elektromos habverővel összekeverjük, amíg krémes állagú nem lesz. Külön tálban a kétféle lisztet vegyítjük, majd két részletben a krémes, vajas masszához adjuk. Elektromos habverővel, max. fokozaton összekeverjük (darabos állagú tésztát kapunk).

Beleöntjük a tepsibe, és elegyengetjük az ujjunkkal szétnyomkodva, majd kb. 12 percig sütjük (amíg halvány aranyszínű nem lesz), majd 10 percig hűlni hagyjuk.

Megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mandulás masszát, és még 25 percre visszatoljuk a sütőbe, vagy amíg a mandula szépen meg nem pirul.

Megjegyzés

A recept bill Grangertől, az ausztrál szuperszakácstól származik.
- manna83

Ezek is érdekelhetnek

Friss