Mandulás kosárka

Hozzávalók

  • Tésztához:
  • 1/2 kg liszt
  • 1 db margarin
  • 1 diónyi zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mandulabél
  • 2 db egész tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só.
  • Krémhez:
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált mandulabél
  • 4 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db mandula aroma.

Elkészítés

    1. A lisztet a margarinnal és a diónyi zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, porcukrot, a tojásokat, a darált mandulát, a csipet sót, majd a tejet és összedolgozzuk.
    2. 10 perc pihentetés után a tésztából kis darabokat csípünk le, amelyekből gombócokat formázunk. A kosárka formákat kibéleljük a tésztával, sütőlapra helyezzük és 180 fokos előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
    3. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni. Elkészítjük a krémet: 4dl tejből és a 10 dkg búzadarából vaníliás cukorral kemény tejbegrízt főzünk, ha kész, hagyjuk kihűlni.
    4. Egy nagyobb tálban a margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd kanalanként keverjük bele a kihűlt tejbegrízt. Belekberjük a darált mandulát és végül a mandula aromát is. A kihűlt kosárkákat megtöltjük ezzel a krémmel tetejét egész mandulával díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin