Mandulás körtefelfújt

Hozzávalók

  • 1/8 l tej
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg liszt
  • 1/4 tk só
  • 7 ek cukor
  • 3 db tojás
  • 4 db körte
  • 2-3 ek citromlé
  • 4 dkg vaj (+ a formákhoz)
  • 4 ek mandulapehely

Elkészítés

    1.

    Melegítsünk meg 1/8 l tejet. Morzsoljuk bele az élesztőt, és futassuk fel. Tegyük tálba a lisztet, a sót, 2 ek cukrot és a tojásokat. Adjuk hozzá az élesztős tejet, és dolgozzuk össze rugalmas tésztává. Fedjük le, majd meleg helyen kelesszük 1 órát.

    2.

    A körtéket hámozzuk meg, magozzuk ki, vágjuk cikkekre, majd forgassuk meg a citromlében. Vajazzunk ki apró sütőformákat, és osszuk el bennük a tésztát. Nyomkodjunk mindbe néhány gerezd körtét, majd kelesszük további 15 percig.

    3.

    Forgassuk össze a mandulapelyhet 3 ek cukorral, és szórjuk a körtés tésztára. Kockázzuk rá a hideg vajat, majd süssük 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig. Fedjük le a formákat alufóliával, és süssük további 15 percig. Végül vegyük ki és hagyjuk kissé kihűlni.

     Fotó: Tyukodi László

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin