Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás-kókuszos csokoládékocka

MME MME
3
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Lábosba tesszük a tört csokit, melléöntjük a sűrített tejet. Zacskóba tesszük a mandulát, picit összetörjük, majd beledobjuk azt is, valamint a kókuszreszeléket is. Összeolvasztjuk, nem kell vízgőz felett. Mikor felolvadt és elkeveredett, veszünk egy eldobható alu tálcát, és beleöntjük. Tepsiben is dermeszthetjük, csak tegyünk alá fóliát, hogy ki tudjuk szépen szedni az egész táblát. Ezért praktikus az alu tálca, mert azt szépen le tudjuk fejteni a csokiról. Kockára vágjuk. Nagyon finom desszert, ajándékba kitűnő. Csomagolhatjuk külön-külön a kockákat, de dobozban is adhatjuk.

Megjegyzés

Az eredeti ötlet a kedvenc brit sztárszakácsnőmtől származik. De ő csak keserű csokit és pisztáciát rakott bele. Úgy is nagyon jó, de én így jobban kedvelem... - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss