Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás húsvéti kuglóf

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin (+ a formához)
  • 5 dkg nádcukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja és leve)
  • 5 dkg mandulaliszt (+ a formához)
  • 5 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg barna rizsliszt
  • 1/4 tk sütőpor
  • 3 dkg mandulaszirom
  • 3 dkg kesudió

Elkészítés

    1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a növényi margarinnal, a cukrokkal és a citrom lereszelt héjával. A liszteket összeszitáljuk a sütőporral, pár csepp citromlevet öntünk rá, majd hozzákeverjük a lepirított mandulaszirmokat és a vágott kesudiót. A sárgájához keverjük a felvert tojások fehérjét, majd a lisztekkel óvatosan összeforgatjuk.
    2. A kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben, 185 fokon, 25 perc alatt készre sütjük.

      Még több kuglóf >>> 

      Répatorta mindenmentesen >>> 

      Felcsiki tünde további receptjei >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin