Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás húsvéti kuglóf

45 perc
mester
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A mandulás kuglóf elkészítéséhez első lépésként a tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját kikeverjük a növényi margarinnal, a cukrokkal és a citrom lereszelt héjával.
  2. A gluténmentes liszteket összeszitáljuk a sütőporral, pár csepp citromlevet öntünk rá, majd hozzákeverjük a lepirított mandulaszirmokat és a vágott kesudiót. A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a felvert tojáshabot, majd a lisztekkel óvatosan összeforgatjuk.
  3. A margarinozott és barna rizsliszttel megszórt (vagy sütőpapírral bélelt) kuglófformába öntjük a tésztát, majd 185 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  4. A laktóz- és gluténmentes húsvéti kuglófot magában vagy lekvárral is kínálhatjuk.

Nézzétek meg videón is, hogyan készül a mandulás kesudiós kuglóf

Ezek is érdekelhetnek