Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mandulás kávétorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • 12 dkg liszt
  • 3 evőkanál mandulalikőr
  • A krémhez:
  • 7 dl tejszín
  • 4 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • A díszítéshez:
  • 3 dkg pirított mandula
  • 2 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat tálba ütjük, és a forró vízzel együtt robotgéppel pár perc alatt habosra keverjük. Közben apránként hozzáadjuk a cukrot, a likőrt és a vaníliás cukrot, majd további 2 percig verjük. A sütőporral és a kávéval elkevert lisztet 3 részletben hozzáadjuk, és krémesre dolgozzuk.

Süőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos formába öntjük, és 180 fokon 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt a habfixálókkal felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kávét, tovább verjük.

A kihűlt tésztát félbevágjuk, megtöltjük a hab felével, befedjük a piskótalappal, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórjuk a pirított mandulalapokkal és csokoládét reszelünk rá.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss