Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mandulás-írós croissant reggelire

default user icon

Hozzávalók

  • 5 dkg mandulapehely vagy szálasra vágott mandula
  • 30 dkg búzaliszt (BL-55) + a nyújtáshoz
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 3 dkg cukor
  • 1 dkg friss élesztő
  • 2 dl langyos író
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. A mandulát szárazon felhevített tapadásmentes serpenyőbe szórjuk és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Végül hűlni hagyjuk, és a felét durvára aprítjuk.
    2. A lisztet nagy tálban elvegyítjük az aprított mandulával, 1 csipet sóval, a citromhéjjal és a cukorral. Az élesztőt a langyos íróba morzsoljuk, kevergetve feloldjuk, és a lisztes elegyhez öntjük. Kézi mixer dagasztószárával összedolgozzuk, majd belekeverjük a vajat is. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. 35 percig.
    3. A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen kb. 36 x 24 cm-es lappá nyújtjuk, és 6 db négyzetre osztjuk, amelyeket átlósan félbevágunk. Az így kapott 12 háromszöget megkenjük az elkevert tojásfehérjével, majd a hosszabbik oldaluknál fogva feltekerjük. A croissantokat tepsibe helyezzük, megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórjuk a maradék mandulával és további 20 percig kelesztjük.
    4. Közben a sütőt előmelegítjük 190 fokra. Végül a croissantokat az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt.

    GOFRI, MELEGSZENDVICS, ZABKÁSA VAGY AMERIKAI PALACSINTA: ÍME A LEGJOBB REGGELIK >>> 

    VILLÁMGYORS SÁRGABARACKOS CROISSANT >>> 

    PONT OLYAN, MINT AZ EREDETI: MANDULÁS HÓKIFLI CUKOR ÉS LISZT NÉLKÜL! >>>


     

Megjegyzés

Az előre megsütött és adagonként lefagyasztott kifliket kiengedés nélkül tedd sütőpapírral leterített tepsibe, majd told be a forró sütőbe kb. 5 percre – olyan lesz, mint a friss.

Kínáld mézzel, vajjal és dzsemmel!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin